Jaguar konverterar din E-Type till elbil

Jaguar har fått vittring på elbil. Biltillverkarens första elbil Jaguar I-Pace är bara runt knuten. Nu berättar Jaguar att man erbjuder ägare av äldre E-Type att få sina bilar ombyggda till eldrift.

Det var i samband med det kungliga bröllopet mellan Storbritanniens prins Harry och Meghan Markle som också en Jaguar E-Type hamnade i rampljuset tillsammans med brudparet.

Erbjudandet ska gå ut till alla som äger den aktuella bilen. Ombyggnationen ska ske i företagets anläggning i Coventry i England med leverans 2020. Ännu har man inte angett ett pris.

Elmotorn på 220 kW är placerad när den tidigare växellådan satt. Batteriet på 40 kWh har man satt där motorn satt. Den nya drivlinan håller samma vikt som de delar man plockar ur vilket gör att bilens väghållning inte ska påverkas.

Bilen får efter ombyggnationen namnet Jaguar E-Type Zero.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.