Inför premiären: Lotus avslöjar namnet på sin nya elbil

Lotus ska lansera en elbil imorgon. Det i form av en större suv som gått under arbetsnamnet Lotus Type 132. Inför premiären avslöjar Lotus att det nya namnet på elbilen blir Lotus Eletre.

Lotus ägs sedan några år tillbaka av kinesiska Geely och planerna framåt avslöjar flera helt eldrivna modeller. Utvecklingen av de nya elbilarna har skett i Storbritannien och Kina. Produktionen ska sedan ske vid en ny produktionsanläggning i Wuhan i Kina.

Lotus Eletre är den största av de fyra planerade modellerna. Storleksmässigt har det tidigare sagts att den ska utmana modeller som Tesla Model X och Audi e-tron.

Lotus ska ha utvecklat en helt ny 800-voltsplattform för de nya modellerna. Den har fått namnet Lotus Premium och ska använda batterier på mellan 92 och 120 kWh.

Efter premiären av Lotus Eletre kommer Lotus att visa upp en premiumsedan nästa år. Efter det följer en mindre SUV år 2025. Den fjärde modellen blir den sportigaste och ska ha premiär 2026. Denna ska leverera rejält med prestanda och Lotus har tidigare nämnt uppgifter som 0–100km/h på under tre sekunder.

– Detta är en viktig dag i omvandlingen av Lotus-verksamheten och varumärket. Lotus Technology kommer att påskynda innovationen som alltid har varit kärnan i verksamheten, säger Feng Qingfeng, VD för Lotus-gruppen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.