En första teaser på elbilen Sony Honda – men Europa kan bli utan elbilen

Sony och Honda beslutade sig tidigare i år att skapa ett gemensamt bolag för att utveckla en elbil. Sony kommer bistå med teknik och underhållning medan Honda ska tillföra sitt kunnande om att producera bilar i stor volym till samarbetet.

I januari på CES-mässan i Las Vegas kommer vi att få se det första från det nya bolaget Sony Honda Mobility. Duon planerar att presentera den konceptbil som är planerad för lansering till 2026. Nu får vi se en första teaser på Sony Honda.

Du ser teasern (som inte avslöjar så mycket) nedanför:

Men det är inte säkert att Sony Honda kommer till Europa. Duon har tidigare sagt att elbilen i första hand är planerad för lansering i Japan och USA. En lansering i Europa är fortfarande något man överväger.

Sony har redan skissat på elbilar

Konceptfilmen avslöjar kanske inte så mycket. Sony har däremot ensamt, utan Honda, skissat på inte mindre än två koncept på elbilar. Båda koncepten mottogs väl och det är kanske därför Sony väljer att ge sig in i fordonsbranschen.

Koncepten som Sony visat upp tidigare heter Sony Vision S och Sony Vision S 02. De tar formen som en sedan respektive en suv.

Pressbild: Sony
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.