Sonys elbil är tillbaka som en SUV – ska engagera sig mer i elbilar

Pressbild: Sony

För två år sedan i samband med tekniken i CES överraskade Sony med en prototyp på en elbil. Då visade man upp Sony Vision-S. Sony berättade senare att man inte hade för avsikt att tillverka bilen. Det hela var ett sätt att testa företagets teknik.

I samband med året upplaga av CES visar Sony upp ännu en prototyp på en elbil. Denna gången handlar det om en suv som fått namnet Sony Vision-S 02. Den bygger på samma plattform som den tidigare prototypen.

Sony kommer antagligen inte heller att förverkliga Vision-S 02. Däremot berättar Sony i samband med teknikmässan att man startar upp ett helt nytt bolag med fokus på att utforska mobilitetsupplevelser.

Det nya bolaget Sony Mobility Inc ska under våren 2022 utforska hur Sony kan etablera sig på elbilsmarknaden.

Sony Vision-S 02

I den rymliga sjusitsiga SUV-kupén hos Vision-S 02 ska Sony experimentera med underhållning och teknik som ska passa de flesta livsstilarna, förklarar Sony.

Bilens underhållningssystem nyttjar teknik från Sonys erfarenheter av skärmar, ljud och spelkonsoler. De aktiva säkerhetssystemen nyttjar sensorer och bildteknik från Sonys erfarenheter av kamerautrustning.

Dessutom nyttjar man sin erfarenheter av mobiltelefoni för att utveckla framtidens uppkopplade lösningar i bilar.

Sony berättar endast kort om prototypens ”bilprestanda”. Vision-S 02 är fyrhjulsdriven, med dubbla motorer som har en totaleffekt på 400 kW. Topphastigheten är 180 km/h.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.