Tesla förbättrar tillgången på snabbladdare från tredjepart

Tesla ska lägga till snabbladdare från tredjepart i sitt navigationssystem. Förutsatt att de uppfyller vissa villkor för att garantera en fortsatt smidig laddningsupplevelse. Först ut att få uppdateringen är Tesla-förare i Europa och Israel.

För att en snabbladdare ska kvalificera sig måste den uppfylla vissa villkor under en 60-dagarsperiod. Först och främst måste den ha en kompatibel laddningskontakt. En Tesla-förare måste också ladda vid laddaren minst en gång var fjärde dag och laddningen måste vara framgångsrik minst 90 procent av gångerna.

För att snabbt upptäcka laddare som inte uppfyller kraven kommer Tesla plocka bort dem ur navigationssystemet om något av följande inträffar under en 14 dagarsperiod: Inga laddningar eller att antalet lyckosamma laddningar understiger 70 procent.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.