Ellastbilen kan bli verklighet: Kursade Volta Trucks har hittat ny ägare

För ett par månader sedan kom det dystra beskedet om att Volta Trucks kursat. Den svensk-brittiska uppstickaren står bakom den eldrivna stadslastbilen Volta Zero. Orsaken till konkursen berodde på att batteriföretag Proterra som företaget förlitat sig på ansökt om rekonstruktion.

Proterra köptes sedan upp av Volvo Lastvagnar. Ödet för Volta Trucks var fortsatt osäkert och ägarna sökte febrilt efter en ny ägare. Nu har det blivit känt att man lyckats. Under fredagen kom beskedet om att Volta Trucks har sålts till Luxor Capital, som redan hade investerat stort i företag.

– Vi är glada över att ha säkrat framtiden för Volta Trucks genom att underlätta dess förvärv av Volta Commercial Vehicles Ltd, säger Andrea Jakes, VD för Alvarez & Marsal och en av administratörerna, i ett uttalande.

Produktionen av Volta Zero var precis i uppstarten när beskedet om konkursen kom. Företaget hade fler än 5000 beställningar med bland annat DB Schenker som en av de största kunderna. Enligt en insatt källa finns det fortfarande ett stort intresse att fullfölja många av de 5000 beställningarna.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.