Volvo AB köper kursade batterifabriken som fick Volta Trucks på fall

Volvo FE Electric.

Förra månaden sattes den svenska el-lastbilstillverkaren Volta Trucks i konkurs. Det efter att företagets batterileverantör Proterra först satte sig själva i en frivillig konkursprocess i USA. Nu kommer beskedet att Volvokoncernen kommer samla upp spillrorna av Proterra.

Volvokoncernen har lagt det vinnande budet i en auktion för verksamhetens tillgångar i affärsenheten Proterra Powered. Det till en kostnad på 2,3 miljarder kronor.

Bland tillgångarna som förvärvats finns ett utvecklingscenter för batterimoduler, kompletta batterier i Kalifornien samt en monteringsfabrik i South Carolina. Genom förvärvet kommer Volvo att kunna påskynda utvecklingen av sitt egna batterielektriska erbjudande, lyder ett uttalande från Volvo.

Om förvärvet också kommer att förändra utsikten för Volta Trucks återstår att se. Enligt tidigare uppgifter finns det en stor önskan hos Voltas tidigare kunder att rädda bolaget. Kanske kan Volvo AB nu också vara en partner i ett möjliggöra det?

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.