Fem höjdpunkter du inte får missa på eCarExpo Göteborg

Idag slår elbilsmässan eCarExpo i Göteborg upp dörrarna för allmänheten. På mässan finns biltillverkare, laddningsbolag, solcellsföretag och mycket annat gott. Här är fem höjdpunkter du inte får missa på mässan.

Audi

På första parkett när du kliver in på mässgolvet kommer du mötas av Audi. Här visar Audi upp sin vision av en eldriven kombi genom A6 Avant e-tron concept som är tänkt att bli verklighet 2026. I montern hittar du också ett riktigt guldkorn i form av en lila Audi e-tron GT RS. En riktig läckerbit.

Polestar

Från Audi är det sedan lätt att ta några korta kliv över till Polestars monter. Här finns bland annat uppgradera Polestar 2. Men besöksattraktionen är kanske den större Polestar 3 som visas upp. Mellan de två bilarna står också den mer konceptuella skapelsen Polestar Synergy. En ensitsig sportbil som är ett resultat av en designtävling.

Volvo

Det går inte att besöka en elbilsmässa i Göteborg utan att också kolla in Volvos monter. Här finns den högaktuella minstingen Volvo EX30. Ett perfekt tillfälle att bekanta sig med en stundande succé.

Dessutom visar Volvo upp Cross Country-versionen av EX30. Ett kul litet inslag. För den som söker en större bil finns också Volvo EX90 på plats. Passa på att jämföra den med syskonbilen Polestar 3 om du står i valet och kvalet.

Tesla

Tesla närvarar också på mässan med en av de största montrarna. Här finns märkets hela produktutbud S, 3, X och Y. Nyheten i sammanhanget är den nya uppgradera Model 3. Även roboten Optimus finns på plats.

Om du vill se en bit Tesla-historia kan du också traska bort till Tesla Owners West Swedens monter. Där visas nämligen en Tesla Roadster upp tillsammans med andra utsmyckade Teslor.

Emily GT

Undanskuffad längst in i hörnet på mässan står dessutom Emily GT. Eller EV Electra Emily GT som den inom kort kommer heta. Detta koncept sprunget ur ett Saab- och Nevs-arv ska bli verklighet. Köparen tillkännagavs igår.

Bonus

Andra höjdpunkter på mässan inkluderar eldrivna motorcyklar, en elbåt från Candela och så klart möjligheter till att provköra en rad elbilsmodeller. Passa på att sätta dig bakom ratten och ta några rundor med ett gäng elbilar – för att verkligen känna på hur olika elbilar faktiskt kan vara.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.