Einride storsatsar på laddinfrastruktur för tung trafik

Svenska Einride som bland annat utvecklat den självkörande lastbilen T-Pod påbörjar nu en satsning på laddinfrastruktur för tung trafik. Den första stationen öppnar i Rosersberg, norr om Stockholm nu i januari. Därefter följer stationer i bland annat Hallsberg, Markaryd och Ljungby.

Målet är att totalt öppna laddstationer på 15 orter i Sverige under det här året. Det är starten på en fortsatt global expansion med 100 stationer inom tre år. Satsning görs i samarbete med Polar Structure.

Placeringarna av stationerna har Einride valt ut genom att analysera transportdata. Det har gett en proaktiv utbyggnad som säkrar upp för framtidens kapacitetsbehov. Målet är ett fullt elektrifierat transportnät mellan hamnar, järnvägar och industristäder i Sverige.

– Vår modell för laddinfrastruktur kommer att ge oss möjlighet att leverera våra tjänster i större volym och snabbare takt. Vi är glada att kunna göra den här storsatsningen tillsammans med Polar Structure som har stor kunskap inom såväl infrastruktur som finansiering, säger Christofer Laurell, Senior Vice President, Research & Public Affairs på Einride.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.