Svenskutvecklade ellastbilen Einride används nu på riktigt

Den självkörande ellastbilen T-pod från Einride som visades upp i somras under Almedalsveckan används nu på riktigt. Det är på ett lagerområde hos DB Schenker i Jönköping där den självgående och eldrivna lastbilen får arbeta.

Lastbilen övervakas och kan också fjärrstyras från en central när bilen kommer in i mer komplexa miljöer. Just nu körs lastbilen mellan ett lager och en terminal på transportbolagets egna marker. Planen är dock att lastbilen på längre sikt också ska få testas på väg, så fort Transportstyrelsen gett sitt medgivande.

En flotta med T-pods som koordineras av ett intelligent logistiksystem kan förbättra leveranstider, batteriförbrukning och göra vägtransporter otroligt effektiva, skriver Einride i ett pressmeddelande.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.