Xpeng gör som Tesla och sänker priserna

Pressbild: Xpeng

Analytiker förväntar sig att Teslas prissänkningar kommer ha en stor effekt på marknaden och elbilsförsäljningen. Nu ser vi en av de första reaktionerna.

I Kina har elbilstillverkaren Xpeng under dagen genomfört en en större prissänkning på sina modeller. Priset på flaggskeppsmodellen Xpeng P7 har sänkts med 12,5 procent. Den kostar nu motsvarande 320 000 kronor i Kina och placerar sig därmed strax under Tesla Model 3 RWD prismässigt.

Priserna på märkets andra sedanmodell P5 har sänkts med 10 procent och suven Xpeng G3i har fått en prissänkning med 13 procent.

– Vi hoppas kunna göra intelligenta bilar mer tillgängliga för fler människor med mer konkurrenskraftiga priser, kommenterar Xpengs talesperson till Reuters.

Xpeng håller på att etablera sig i Sverige, men har ännu inga modeller ute till försäljning. Det är däremot någon som Xpeng kommer att påbörja nu under våren.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.