Cadillac visar eldrivna jättesuven Vistiq med tre sittrader

Förra månaden klev Cadillac officiellt in i Sverige och med sig hade den amerikanska biltillverkaren den rymliga elbilen Cadillac Lyriq. Nu presenterar Cadillac en ännu större modell, som placerar sig mellan Lyriq och den kommande el-versionen av märkets el-jätte Escalade IQ.

Den nya modellen får namnet Cadillac Vistiq. Det är den tredje elbilen som Cadillac bekräftat i år och den femte i den växande elbilsfamiljen. Cadillac berättar att modellen får tre sittrader, och skulle därmed kunna utmana modeller som Volvo EX90.

– Vistiq lägger till ytterligare en övertygande elbil till Cadillac-sortimentet som förstärker vårt engagemang till en elektrisk framtid. Vårt varumärke har nu en elbilsmodell i de flesta lyxsegmenten, och erbjuder kunderna en rad valmöjligheter. Cadillacs elbilar kommer att täcka de flesta lyxsuv-segmenten på kritiska globala marknader under de kommande två åren, kommenterar John Roth, vice vd för Global Cadillac.

Lanseringen av Cadillac Vistiq dröjer dock till modellåret 2026. Några andra detaljer om modellen ges inte för tillfället. Mer om det kommer Cadillac återkomma med nästa år.

Nyligen bekräftade också Cadillac den mindre suven Optiq. Den ska komma under 2025 och ska fungera som en instegsmodell till märkets elbilar och ”tilltala globala lyxkunder med sin livliga kördynamik”, löd presentationen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.