Kia ska visa upp eldrivna transportbilar i januari

Kia startade i våras bygget av en ny fabrik för eldrivna specialfordon, vilket inkluderar bland annat transportbilar och andra ändamålsenliga fordon. De nya modellerna ska bygga på en ny skateboard-lik plattformen som ska passa en rad olika nya karosstyper.

Satsningen går under namnet Kia PBV, kort för Platform Beyond Vehicle. Nu berättar Kia att planen är att visa upp de första fordonen och officiellt lansera den globala PBV-verksamheten i januari.

Under avtäckningen kommer Kia att visa upp hela fem konceptmodeller på temat. Det inkluderar också den första modellen som kommer att gå i serieproduktion med start 2025.

– Kia PBV är en helhetslösning för mobilitet som kombinerar ändamålsenliga elbilar med avancerade mjukvarulösningar och som öppnar dörren till nya företag och livsstilar, skriver Kia kort om satsningen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.