Cadillac Lyriq har kommit till Sverige – då startar leveranserna

General Motors ska storsatsa på Europa med en offensiv av elbilar. Nu kommer första modellen Cadillac Lyriq till Sverige. Det är en fyrhjulsdriven lyxig suv som bygger på GM:s Ultium-plattform.

Cadillac Lyriq får två motorer med en totaleffekt på 393 kW (528 hk). Den kommer upp till 530 kilometer i räckvidd på en laddning från ett batteri på 102 kWh. Snabbladdning upp till 80 procent kommer att vara möjligt på 30 minuter med en maximal laddeffekt på 190 kW. AC-laddning ska dock vara möjlig med upp till 22 kW.

Lyriq är också speciellt anpassad för vinterkörning, berättar Cadillac. Det genom ett system som man kallar för Ultium Energy Recover. Det återvinner och lagrar spillvärme från plattformens framdrivningssystem, och kan fånga upp och använda fukt både inifrån och utanför fordonet, inklusive kroppsvärme från passagerare. Energin kan sedan återdistribueras vilket förlänger räckvidden med upp till 10 procent.

Lyxig interiör

Interiört finns ett stort fokus på elegans, med vackra reglage och en sofistikerad display på 33-tum, förklarar Cadillac. Genom aktiv brusreducering reduceras ljud från vägbuller för att ge en lugnare och skönare kupé. Lyriq har ett ljudsystem från AKG Studio med 19 högtalare, varav några är placerade i nackstödet för en direkt omslukande ljudupplevelse.

Lyriq kommer också med ett avancerat förarassistanssystem och tjänster från Google som ska underlätta resorna. Ambitionen är också att lansera GM:s ögonstyrda Super Cruise-körteknik så fort det fått de nödvändiga godkännanden i Europa. Super Cruise använder LiDAR-kartdata, realtidskameror, radar och GPS för att hålla bilen på vägen och ska erbjuda en sann handsfree-körupplevelse.

Första leveranser 2024

Nu är det klart att de första svenska leveranserna kommer att starta i april 2024. Priset för bilen startar på 907 700 kronor. Beställningarna öppnar idag.

Cadillac har lagt fram ett erbjudande med ett operationellt leasingerbjudande för privatpersoner. Det startar på 15 262 kronor per månad med en löptid på 48 månader och en årlig körsträcka på 1000 mil. Med alternativet 36 månader och en årlig körsträcka på 1500 mil blir månadskostnaden 17 390 kronor.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.