Brittiska elfordonsuppstickaren Arrival i konkurs – hårt pressad av lågkonjunkturen

Den brittiska elbilstillverkaren Arrival har ansökt om konkurs. Företaget planerade att bygga eldrivna skåpbilar, bussar och fordon för bildelningstjänster. Genom åren har Arrival visat upp en hel del spännande koncept.

Koncepten har hyllats och har setts som en viktig del i framtidens brittiska fordonsindustri, skriver BBC. Men det har varit tungt att få in finansieringen för att gå runt och lyckas ta de nya produkterna till marknaden. Bara under förra året halverade Arrival sin personalstyrka i ett försök att hålla företaget flytande.

I slutet av förra månaden blev företaget handelsstoppat på börsen. Konkursförvaltaren EY säger att ”koncernens likviditetsposition påverkats av en utmanande marknad och makroekonomiska förhållanden som resulterat i förseningar att få koncernens produkter till marknaden”.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.