ChargeNode har installerat sin första belysningsladdare

Foto: ChargeNode.

ChargeNode presenterade förra året sin designade laddstolpe Power Light som utvecklats i samarbete med ateljé Lyktan. Nu har den första uppsättningen av den nya laddstolpen installerats vid en bostadsrättsförening i Mölndal.

Utöver att fungera som en laddstolpe för elbilar belyser den också omgivningarna. Något som skapar en ljusare och tryggare parkeringsmiljö. Samtidigt är den också betydligt mer diskret än andra laddboxar på marknaden vilket bidrar en renare utemiljö. Totalt har har föreningen installerat 12 laddningspollare med totalt 46 laddplatser.

– Vi gjorde en genomlysning av utbudet av laddstationer och vi föll ganska snabbt för den här lösningen. De är snygga och vi får extra belysning som höjer både det estetiska uttrycket och tryggheten på parkeringsplatsen, kommenterar Mikhail Kalkov och Marc McMaster som drev projektet i föreningen.

Foto: ChargeNode.

ChargeNode berättar att denna första installationen av den nya laddningslösningen redan har hunnit bli en snackis i branschen.

Power Light kan ladda med upp till 22 kW och kan antingen fås med två eller fyra uttag. Laddningen styrs via en app medan installationsägaren styr belysningen med hjälp av en timer. Belysningen är också dimbar och kan anpassas efter olika ljusförhållanden.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.