Hyundai väntas lansera 20 000 euro-elbil i Europa

Hyundai Casper idag.

För inte så länge sedan började det ryktas om att Hyundai arbetar på en billig och liten elbil för den europeiska marknaden. Tidiga maskerade prototyper har börjat synas ute på vägarna.

Modellen som det filas på är en eldriven version av Hyundai Casper. Enligt rapporterna kan den få ett riktpris på 20 000 euro. Det för att rida på den våg av billigare elbilar som kommer att lanseras i Europa under detta och nästa år.

De europeiska biltillverkarna storsatser på att lansera billigare elbilar i Europa. Citroën startar i år försäljningen av e-C3 som i Sverige väntas kosta under 300 000 kronor. Renault arbetar på att få ut Twingo som elbil om två år med ett riktpris på under 20 000 euro.

Samtidigt är förväntningen att kinesiska märken som MG och BYD kommer fortsätta sin offensiv genom Europa – och utmana med allt billigare modeller. Något som sedan tidigare etablerade biltillverkare i Europa måste kunna svara upp till.

Att Hyundai som ett starkt etablerat märke i Europa också ger sig in i segmentet är klokt. Dessutom har koncernsyskonet Kia en hel del lägre prissatta elbilar på gång.

Enligt källor kommer Hyundai att visa upp sin nya eldrivna kompaktmodell under det tredje kvartalet i år. Leveranserna kan sedan starta innan slutet på året.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.