Blocket: Begagnatpriserna på elbilar lägre än i höstas – men 18 procent upp på ett år

Pressbild: Nissan

I höst rapporterade Blocket att priserna på begagnade elbilar rusade. Toppen nåddes i oktober. Sedan dess har återigen priserna på begagnade elbilar stabiliserats något.

Mellan december och januari sjönk medianpriset för en elbil från 359 000 kronor till 340 000 kronor. Då har Blocket tittat på elbilar som registrerats mellan 2012 och 2021 och gått mellan 1000 och 14 999 mil.

– Kanske är det den senaste tidens höga elpriser som gör att folk tvekar att köpa elbil för i januari såg vi att trenden med sjunkande priser som pågått sedan i höstas fortsatte, säger Ebba Rosencrantz, pressansvarig på Blocket fordon.

Sett på lång sikt så är medianpriserna fortfarande högre än vad de tidigare varit. I januari ökade priset på begagnade bilar (oavsett bränsletyp) med 5 procent jämfört med samma period förra året.

Elbilar har ökat ännu mer. En elbil är nu 18 procent dyrare i medianpris än vad den var i januari förra året, trots den senaste tidens nedgång i priser.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.