Tesla öppnar alla Superchargers för andra elbilar i Nederländerna

I november öppnade Tesla upp delar av sitt slutna laddningsnätverk Supercharger i Nederländerna. Det hela var en del av ett pilotprogram för att testa och granska upplevelsen av att låta andra bilmärken ladda vid stationerna. Sedan dess har pilottestet utökats till utvalda stationer i Norge och Frankrike.

Nu fortsätter Tesla expansionen. Denna gången öppnar man upp alla Supercharger-stationerna i Nederländerna.

– Icke-Teslafordon kan nu laddas på alla Superchargers i Nederländerna via Tesla-appen, skriver Tesla i en kort kommentar i sociala medier.

En Tesla-föraren laddar enkelt vid stationerna genom att ansluta kabeln till bilen och får per automatik de bästa tillgängliga priserna. Det Plug & Charge-stödet finns inte hos andra elbilar. Dessa får istället starta laddningen via Teslas mobilapp.

Priserna för de som inte kör Tesla varierar per station. I snitt ligger de ungefär 60 procent över det som Tesla-ägare betalar. Genom ett månadsabonnemang kan man sänka kWh-priset. I Norge kostar det 129 kronor per månad och då får man samma kWh-pris som Tesla-ägare har.

Att Tesla öppnat utvalda laddare för andra märken betyder inte att svenska elbilister som kör annat än Tesla kan ladda på stationerna i dessa länderna. De öppna laddarna i Nederländerna, Frankrike och Norge är endast tillgängliga för boende i dessa länder samt i Tyskland och Belgien.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.