Första bilderna: Lexus eldrivna sportbil ska klara 0–100 på 2 sekunder

Nu får vi se de första bilderna och en kort teaservideo på en helt eldriven sportbil från Lexus. Målet för den eldrivna sportbilen är att föra vidare arvet från Lexus LFA.

Lexus delar endast med sig av ett fåtal detaljer om sportbilen idag. Vi får reda på att det blir en kraftfull maskin. Sprinten 0–100 km/h ska den klara på omkring 2 sekunder. Inte långt ifrån den planerade Tesla Roadster.

Lexus berättar också att räckvidden kommer vara längre än 700 kilometer på en laddning. Det tack vare ett banbrytande solid state-batteri som Toyota och Lexus utvecklar. Batteriet ska enligt en pressrelease vara ett av Toyotas viktigaste forskningsområden just nu.

Den eldrivna plattformen bjuder in till en helt ny körupplevelsen jämfört med tidigare sportbilar från Lexus med förbränningsmotorer. Den direkta drivlinan omvandlar förarens kommandon exakt och lovar en sömlös förbindelse mellan inbromsning, styrning och acceleration. Lexus kallar det för Lexus Driving Signature.

Någon tidplan för när sportbilen blir verklighet får vi inte idag. Modellen är däremot en av 15 koncept som Toyota-chefen Akio Toyoda presenterade i höstas och har lovat att förverkliga innan 2030.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.