Audi väntas lansera en elbil kallad Audi Q2 e-tron

Audi planerar att släppa en mindre elbil, som skulle kunna motsvara en Audi A3. Rykten om en lansering har pågått i flera år. Redan 2018 snackades det om en sådan för första gången, och 2022 bekräftades det återigen av Audis dåvarande utvecklingschef.

Nu börjar uppgifterna kring en sådan modell bli allt mer konkreta, i alla fall enligt en rapport från tyska tidningen Automobilwoche. Länge var det tänkt att den skulle bara baserade på den kommande plattformen SSP från Volkswagen-koncernen som ska komma runt 2027.

Nu heter det istället att Audi arbetar på en ny modell baserad på Volksawgens MEB-plattform. Den plattformen som bland annat sitter i Audi Q4 e-tron idag. Något som också kan innebära att modellen kommer tidigare än väntat.

Men namnet blir sannolikt inte A3. Udda siffror i namnet har Audi nämligen reserverat för bilar med förbränningsmotorer, medan elbilar får jämna siffror. Det kan alltså istället röra sig om en Audi A2 e-tron eller Q2 e-tron om det blir en SUV.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.