Audi ser ett behov av små elbilar i premiumklassen

Satsningen på elbilar har för Audis del till störst del inneburit stora suvar. Dels Audi e-tron men också Audi Q4 e-tron. Tillsammans med Porsche har man utvecklat sportiga Audi e-tron GT.

Trots flera modeller så har utbudet varit begränsat till stora eller dyra segment. I veckan visade Audi upp ett koncept på en eldriven kombi vilket innebär en viss breddning även om denna sannolikt landar i ett övre prissegment då den bygger på premiumplattformen PPE.

När det kommer till mindre modeller, till exempel bilar som motsvarar Audi A1 eller Volkswagen ID.3 eller ännu mindre har det varit desto mer otydligt. Fram tills idag.

I en intervju med tyska Automobilwoche berättar utvecklingschefen Oliver Hoffmann att man ser ett behov av även mindre elbilar. På frågan om det kan tänkas komma en eldriven Audi A3 e-Tron svarar han:

– Vi kommer att elektrifiera alla kärnsegment till 2027. Detta inkluderar även A-segmentet där vi tydligt ser behovet av premiumfordon i framtiden, svarar Oliver.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.