Audi, Skistar och Jämtkraft satsar igen på tillfälliga snabbladdare till fjällen under sportlovet

Precis som förra året går Skistar, Audi och Jämtkraft nu ihop med samlad kraft för att underlätta resorna med elbil till de svenska fjällen under sportlovet. Under veckorna 7 till 10 kommer man sätta upp tillfälliga snabbladdare i Sveg. Närmare bestämt vid Medborgarhuset i Sveg, ut mot E45.

Det är samma snabbladdare med ett energilager som sattes upp i Ljusdal inför säsongen förra året. Laddarna har en effekt på upp till 150 kW, men effekten beror delvis också på hur många som laddar samtidigt. Totalt kommer det bli åtta laddplatser.

Till skillnad från fjolårets satsning i Ljusdal kommer det inte vara gratis att ladda vid de tillfälliga laddarna i Sveg. Förra året gick det hela väldigt fort, och man hann inte få till en betallösning, förklarar Jimmy Anjevall som är energispecialist på Jämtkraft (via Tidningen Härjedalen).

Dessutom vill man inte konkurrera med de andra laddningsoperatörerna i Sveg, tillägger Jimmy Anjevall.

Underlättade förra året

Förra årets satsning i Ljusdal summerar de tre aktörer som en succé. Totalt laddade 465 elbilar vid stationen under tre veckor. Laddarna gav energi som motsvarar ungefär 7974 mils körning.

 – Sportlovsladdarna har fungerat som ett väldigt bra komplement och visat på behovet av fler effektiva permanenta laddstationer på väg till fjällen. Antalet elbilar växer snabbt nu. Redan i år beräknas var tredje ny bil i Sverige vara helt eldriven, kommenterade Irene Bernald, kommunikationschef på Audi Sverige efter fjolårets säsong.

Fler laddare till fjällen

En förbättring mot förra året är att regionen faktiskt fått flera nya snabbladdare sedan förra säsongen. Dessutom har Tesla också öppnat upp många av sina snabbladdare för andra bilmärken.

Det var fler aktörer som valde att underlätta fjällresorna förra året. Tesla införde ”Happy Hour” under vissa tider med gratis laddning för att sprida ut resandet. Även Polestar har tidigare satt upp tillfälliga snabbladdare till fjällen. Hur dessa aktörerna men även andra tänker agera i år återstår att se.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.