Polestar bjuder på gratis snabbladdning till fjällen under sportlovet

Pressbild.

För att underlätta för elbilisterna som ska till fjällen under sportlovet sätter Polestar upp en tillfällig anläggning med snabbladdare i Grums, strax väster om Karlstad. Laddarna ligger därmed intill E18 och E45.

Laddstationen består av tre laddplatser med CCS-kontakter. Två med en effekt på upp till 125 kW och en med en maxeffekt på 75 kW. Stationerna är öppna dygnet runt och det är helt gratis att ladda. Alla bilmärken är välkomna att ladda.

Stationerna finns på plats under sportlovsveckorna 7 och 8. Alltså den 10–27 februari. Under dagtid kommer Polestar dessutom ha personal på plats som kan svara på frågor kring märkets egna modell Polestar 2.

– Sportlovsveckorna är en stor och viktig reseperiod för många. Vi vill därför bidra till en bättre laddinfrastruktur och sätter upp en tillfällig station i Grums. Där bjuder vi på snabbladdning för att underlätta för fjällresenärer som kör helt elektriska bilar, säger Martin Ölund, VD på Polestar Sverige.

– Vårt fokus som företag ligger på att bygga kompetenta elbilar, men med detta initiativ vill vi på ytterligare ett sätt hjälpa elbilsförare att njuta av sin elbil, tillägger Martin Ölund.

Stationen ska gå att navigera till via exempelvis Google Maps genom att söka på ”Polestar sportlovsladdning.”

Det är inte första gången Polestar sätter upp en tillfällig anläggning med snabbladdare. I somras öppnade med Polestar Powerstop utmed E4:an i höjd med Mjölby för att underlätta för sommarresenärer.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.