Hertz ska hyra ut 25 000 Tesla och Polestar till Uber-förare i Europa

Pressbild: Hertz

Hertz och Uber har meddelat ett nytt partnerskap i Europa. Hyrbilsföretaget ska säkerställa att Uber-förare ska kunna skifta över till elbilar. Först ut är London där de första leveranserna kommer ske nu i januari. Efter det följer städerna Paris och Amsterdam.

Även om flera olika elbilsmärken är aktuella så startar samarbetet med elbilar från Polestar och Tesla. Målet är att leverera 25 000 elbilar till 2025.

Hertz har ett liknande samarbete med Uber i Nordamerika. Där har Hertz hyrt ut 50 000 Teslor till Ubers förare. Tillsammans har de kört 24 miljoner resor och 420 miljoner kilometer. Det motsvarar ungefär 10 000 varv runt jorden.

– Hertz fortsätter att påskynda hållbarhetsresan och vårt partnerskap med Uber säkerställer att det fortsätter. Genom att göra elbilar tillgängliga för Ubers förare kommer vi inte bara att bidra till att minska utsläppen i europeiska städer utan också ge människor möjligheten att uppleva fördelarna med elbilar, kommenterar Hertz CEO Stephen Scherr.

Uber har som mål att ha en helt elektrifierad fordonsflotta till 2030. Det innebär inte bara sänkta utsläpp, utan också lägre underhållskostnader, noterar Uber i ett pressmeddelande.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.