Allt klart kring tillfälliga snabbladdarna i Sveg inför sportlovet

Tidigare i januari kunde du här på Allt om Elbil läsa om Jämtkrafts, Audis och SkiStars gemensamma planer på tillfälliga snabbladdare på väg mot de svenska fjällen under sportlovet. Planen är att placera ut åtta stycken laddpunkter i Sveg.

Det är samma lösning med energilager från Audi som trion placerade ut i Ljusdal förra säsongen. Laddarna har en effekt på upp 150 kW med två laddpunkter per modul. De ger 75 kW per laddpunkt när batterilagret är helt uppladdat och två bilar är anslutna.

– Elbilsförsäljningen ökade enormt förra året. Vi fick 95 000 nya elbilister på vägarna och många av de totalt 200 000 vill ta sin elbil till fjällen. Audi har ett smart koncept med återanvända batterier i en mobil lösning som är perfekt för tillfälliga behov med hög belastning, säger Irene Bernald, kommunikationschef Audi Sverige.

Att man detta året valde Sveg var för att det var en av de mest efterfrågade platserna enligt en enkät gjord med fjällresenärer.

Betalningen vid laddarna görs i samarbete med Mer, vilket också inkluderar VW-koncernens abonnemang som Elli, WeCharge och Audi Charging. Laddarna kommer hålla öppet under veckorna 7 till 10.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.