Peugeot E-3008 får upp till 700 kilometer i räckvidd

Dagens Peugeot 3008 PHEV.

I höst presenterar Peugeot en ny elbil med riktigt lång räckvidd. Det är den större suven 3008 som blir eldriven. Under det nya namnet Peugeot e-3008 kommer den erbjuda upp till 700 kilometer i räckvidd.

Peugeot kommer kunna erbjuda tre olika motoralternativ, bland annat en fyrhjulsdriven dual motor-variant. Den kommer att vara baserad på Stellantis-koncernens eliblsplattform STLA Medium.

För Peugeot har det varit extremt viktigt att bygga elbilar med låg energiförbrukning. Något som kommer bli möjligt genom Stellantis-plattformen.

Peugeot avslöjar inget om prestanda. Stellantis har däremot gett en del indikationer på möjligheterna med plattformarna. De kommer kunna husera en eller två motorer, med en effekt på mellan 70 kW (96 hk) och upp till 330 kW (449 hk). Troligtvis, med en elbil av den här storleken, kommer motoralternativen dra åt de mer effektstarka hållet.

Stellantis arbetar också för att utrusta plattformen med två olika batterityper. Delvis ett lågprisalternativ fritt från kobolt och nickel, samt ett mer energitätt och lite dyrare nickel-baserat batteri. STLA Medium kommer ha stöd för batteristorlekar mellan 87 och 104 kWh. Vi får ingen specifik laddningseffekt, men det ska vara möjligt att ladda med upp till 32 kilometer per minut.

Lanseringen är en del av en större och mer ambitiös satsning på elbilar. Inom en tvårsperiod ska Peugeot lansera fem elbilar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.