Zeekr visar första bilderna på sin tredje elbil

I helgen har Zeekr gett oss en första förhandstitt på sin tredje elbil. För tillfället kallar Zeekr den för ”3rd”, eller tredje. När den lanseras får den troligtvis namnet Zeekr 003.

På ett gäng officiella bilder från Zeekr får vi se elbilen snurra runt i Göteborgstrakterna. Vilket så klart kanske antyder att det är en av de modeller som kommer nu när Zeekr kliver in i Europa under det här året. Zeekr 3rd är dessutom designad vid Geelys designcenter i Göteborg.

Storleksmässigt ser vi att det är en förhållandevis liten elbil, troligtvis i ett mindre SUV-segment. På flera av officiella bilderna kan vi se den parkerad intill en Audi e-tron GT vilket känns som ett märkligt drag av Geelys fotograf.

Enligt brittiska Autocar bygger den på Geelys SEA-plattform som är aktuell i flera andra kommande modeller från koncernen.

Plattformen beskrivs som oerhört flexibel och kan ligga till grund för både bakhjulsdrivna samt fyrhjulsdrivna modeller med allt från 268 hk upp till 422 hk i topputförandet.

En liten liten vindrutetorkare bak.

Zeekr kommenterar just nu endast bilderna med texten: ”Zeekr kommer att lansera sin tredje modell i år!”.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.