Zeekr ska dubbla försäljningen under 2024

Leveranserna av Zeekrs första elbilar har precis startat i Sverige. Då i form av shooting brake-modellen Zeekr 001. På gång är också märkets mindre elbil Zeekr X.

Under förra året levererade Zeekr 118 865 bilar, varav i princip på den kinesiska marknaden. Men i takt med att Zeekr nu expanderar till Europa och ytterligare marknader kommer Zeekr i kombination med nya produkter öka volymerna rejält.

Målet är att leverera 230 000 bilar detta året, en dubblering av fjolårets resultat. Utöver elbilarna Zeekr X och Zeekr 001 har Zeekr också levererat den eldrivna MPV:n 009 i Kina.

Första Zeekr 007.

Nyligen presenterade Zeekr också sin fjärde modell i form av Zeekr 007. Den är märkets första egenutvecklade bilmodell utan någon arv från syskonmärkena i Geelykoncernen. 007 ger oss en tydlig inblick i Zeekrs framtida tekniska ambitioner och designspråk.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.