Första Zeekr 007 har rullat av produktionslinan

Första Zeekr 007.

Nu har Zeekrs senaste bilmodell Zeekr 007 börjat rulla av produktionslinan vid företagets anläggning i Kina. Redan på torsdag denna vecka är det dags för de första leveranserna i landet.

Zeekr 007 har designats vid Zeekrs designkontor i Göteborg. Det är märkets första bilmodellen som är designad som en Zeekr helt från grunden. Det finns ett tydligt fokus på lång räckvidd, prestanda och teknik.

Modellen kommer att erbjudas som bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven. Den mest kraftfulla varianten ska klara 0 till 100 km/h på 2,84 sekunder. Det medan den mer nedtonade bakhjulsdrivna modellen gör samma sprint på 5,4 sekunder.

Den har också 800-voltsteknik som ska möjliggöra snabbare laddning och räckvidder på upp till 870 kilometer, enligt den generösa kinesiska körcykeln CLTC. Att snabbladda från 10 till 80 procent ska vara möjligt på under en kvart.

I en kort video från Zeekrs produktionsanläggning i Kina får vi nu också se hur 007 tillverkas.

Relaterad läsning: Nya Zeekr 007 officiell – lång räckvidd och maxad prestanda.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.