BYD satsar på natriumbatterier – men inte till elbilar

Natriumbatterier till elbilar har varit i ropet under de senaste månaderna. Chalmers har hyllat tekniken som hållbarare och resurssäkrare. I december startade den kinesiska fordonskoncernen JAC Group med Volkswagen som delägare produktionen av en elbil med ett natriumbatteri.

Nu ger sig även elbilstillverkaren BYD in i matchen om den nya batteritekniken. Den 4 januari tog BYD i samarbete Huaihai Group det första spadtaget till en fabrik för att producera batterier baserad på tekniken.

Huaihai Group är ett företag som specialiserat sig på mindre eldrivna fordon med två och tre hjul. Det är också för just sådana produkter som den nya fabriken ska producera batterier till.

Det handlar alltså inte om natriumbatterier som kommer att användas i BYDs elbilar. Där är det fortsatt NMC- och LFP-batterier som gäller tillsvidare.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.