Turkiska Togg ska visa elbil designad med Pininfarina

Togg är Turkiets första elbilsmärke. Under året har man startat leveranserna av den första modellen Togg T10X. Nu gör man sig redo att visa upp nästa bilmodell och delar nu med sig av en första teaser.

Den nya elbilen tar formen av en sportsedan och är designad i samarbete med italienska Pininfarina. Rent tekniskt bygger den nya modellen på samma plattform som sitter i Toggs första elbil Togg T10X.

Det skulle i så fall innebära en bakhjulsdriven elbil med en motor på 160 kW (218hk) och en räckvidd på runt 315 kilometer från ett batteri på 52,4 kWh. Dessutom finns T10X med ett större batteri på 88,5 kWh och en räckvidd på 523 kilometer.

Mer om modellen kommer Togg att visa upp i samband med teknikmässan CES i Las Vegas som äger rum den här veckan.

– Vi ser verkligen fram emot CES 2024 och lanseringen av vår revolutionerande nya smarta bil. För oss handlar CES i år om mer än bara en produktlansering, det är en firande av vår resa mot att omdefiniera mobilitet och vår digitala expansion bortom att bara ta användare från A till B. Vi bjuder in besökare att uppleva framtidens mobilitet med Togg, säger Gürcan Karakaş, VD för Togg.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.