Vinfast berättar mer om eldrivna mini-suven VF 3

Det är snart ett år sedan som vietnamesiska Vinfast visade upp de första bilderna på sin lilla boxiga elbil VF 3. En kompakt upphöjd elbil som ska passa perfekt för boende på landsbygden, som är i behov av en bil som även kan ta sig fram på lite sämre vägar. Nu berättar Vinfast mer om modellen i samband med att orderböckerna öppnat i Vietnam.

Vinfast beskriver VF 3 som en mini-SUV. Med måtten 3190 mm i längd, 1 679 mm i bredd och 1 622 mm i höjd lever den upp till det. Med en hjulbas på 2 075 mm, 16-tums lättmetallfälgar och en markfrigång på 191 mm ska VF 3 ”hantera alla typer av terränger,” heter det.

Framåt drivs denna lilla skapelsen av en motor på 32 kW och ett vridmoment på 110 Nm. Modellen är bakhjulsdriven och klarar 0 till 50 km/h på 5,3 sekunder. Räckvidden är upp till 210 kilometer (NEDC-körcykeln) från ett batteri på 18,64 kWh. Vid en snabbladdning är det möjligt att ladda på från 10 till 70 procent på 36 minuter.

– VF 3 lovar att bli en gamechanger och påskynda VinFasts uppdrag att bygga elbilar till alla, skriver Vinfast i ett pressutskick.

Priset imponerar och börjar på motsvarande 90 000 kronor men då tillkommer en batterihyra på 350 kronor per månad. Vill man köpa hela bilen med batteriet inkluderat och slippa månadskostnaden börjar priset på 120 000 kronor.

I skrivande stund är VF 3 bara aktuell för lansering i Vietnam.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.