VW visar sportig elbil: Här är Volkswagen ID. GTI Concept

VD Thomas Schäfer intill det nya konceptet.

Volkswagen visar nu upp ett helt nytt koncept på en elbil sprunget hur det ikoniska GTI-märket. Fram till 2027 ska Volkswagen lansera 11 nya elbilar. Det inkluderar elbilar som sträcker sig från kompaktsegmentet med Volkswagen ID.2 till den nu lanserade toppmodellen ID.7.

Bland dessa kommer Volkswagen också erbjuda sportiga modeller som bär emblemet GTI. Det är med den anledningen man nu visar upp konceptet ID. GTI Concept. Det vi får se är en liten sportig kompaktbil i den minsta storleksklassen.

– Den perfekta kombinationen av körglädje och vardagsnytta. Det är vad de tre bokstäverna GTI har betytt i årtionden. Med ID. GTI Concept tar vi GTI-DNA:t in i den elektriska tidsåldern. Den är fortfarande sportig, ikonisk, tekniskt progressiv och tillgänglig, men nu med en ny tolkning för morgondagen: elektrisk, helt uppkopplad och väldigt emotionell, säger Thomas Schäfer, VD för Volkswagen.

Volkswagen ID. GTI Concept.
Volkswagen ID. GTI Concept.

– Här passar körglädje och hållbarhet perfekt ihop. Det betyder att GTI har en framtid för vårt varumärke och för fansen. En Volkswagen-sportbil för elbilsåldern som lämpar sig för vardagen: 100 procent elektrisk och 100 procent känslor, fortsätter Thomas Schäfer.

Volkswagen avslöjar inte något om den tekniska prestandan. Men den kommer vara baserad på MEB Entry-plattformen som också kommer sitta i Volkswagen ID. 2all.

Storleksmässigt blir den ungefär lika stor. Den mäter 4104 mm i längd, 1840 mm i bredd och 1499 mm på höjden med en hjulbas på 2600 mm. Det blir också stora 20-tumshjul som standard och en lastkapacitet på 490 liter bekräftas också.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.