Volkswagen visar ny design för att bli stora på elbilar i Kina

Med sitt nya koncept Volkswagen ID. CODE visar den tyska biltillverkaren nu upp sitt nya designspråk för den framtida marknaden i Kina. Som namnet kanske också anspelar på så ska konceptet också illustrera en helt ny teknikstandard för Volkswagen.

Det nya konceptet premiärvisades idag, och så klart handlar det om en renodlad elbil. Konceptbilen visar en helt ny estetik och sägs vara speciellt anpassad efter de kinesiska kundbehovet. ID. CODE är en stor eldriven SUV-modell som också är utvecklad för helautomatisk körning enligt nivå 4.

– ID. CODE ger en första inblick i Volkswagens framtid i Kina: med ny design, ny teknikstandard och en heltäckande varumärkesupplevelse särskilt inriktad på våra kinesiska kunders behov och önskemål. Tillsammans med våra kinesiska partners inleder vi en ny era av mobilitet i Kina, säger Thomas Schäfer, VD för märket Volkswagen.

– ID. CODE ger en första inblick i Volkswagens framtid i Kina: med ny design, ny teknikstandard och en heltäckande varumärkesupplevelse – särskilt inriktad på våra kinesiska kunders behov och önskemål. Tillsammans med våra kinesiska partners inleder vi en ny era av mobilitet i Kina, fortsätter Thomas Schäfer.

ID. CODE har ett nydesignat kupéutrymme där den verkliga och virtuella världen kan förenas. Den eldrivna konceptbilen kan köras både konventionellt och autonomt på nivå 4.

Volkswagen inleder alltså ett nytt laserfokus på den kinesiska marknaden inriktad på tre pelare: En omfattande produktportfölj med påskyndad elektrifiering av modellerna, ett varumärkes- och designspråk som utvecklats speciellt för den kinesiska marknaden samt lokal teknisk utveckling med starka partners på plats för att öka innovationshastigheten.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.