Officiell: Elbilen Volkswagen ID. 2all – 450 km i räckvidd, pris under 25 000 euro

Ikväll har Volkswagen visat upp sin satsning på att skapa en folklig elbil, med ett lågt pris och bra prestanda. Volkswagen ID. 2all ska gå i produktion 2025 med ett pris på under 25 000 euro.

Den nya instegsmodellen blir framhjulsdriven och får en motor på 166 kW (226 hk). Målsättningen är en räckvidd på upp till 450 kilometer och det ska vara möjligt att snabbladda från 10 till 80 procent på 20 minuter. Toppfarten är 160 km/h.

Storleksmässigt mäter ID. 2all 4050 mm på längden, 1812 mm i bredd och 1530 mm i höjd med en hjulbas på 2600 mm. Lastkapaciteten kommer vara 490 liter och 1330 liter vid fällda säten. Elbilen blir stor som en Volkswagen Polo men rymlig som en Golf.

– Vi omvandlar företaget snabbt och i grunden med det tydliga målet att göra Volkswagen till ett genuint kärleksvarumärke. ID. 2all visar vart vi vill ta varumärket: nära kunden, teknologi i toppklass och en snygg design. Vi genomför omställningen i snabb takt för att kunna erbjuda elektrisk mobilitet till många människor, kommenterar Thomas Schäfer, VD för Volkswagen.

Interiören har en stilren design. Volkswagen berättar att man lyssnat på kunderna. Med ID. 2all kommer Volkswagen återinföra mer robusta knappar och reglage istället för touchknappar.

Det blir ett självförklarande infotainmentsystem med klassisk volymkontroll och en separat kontrollpanel för klimatanläggningen. Självklart får elbilen också den senaste tekniken som Travel Assist och en avancerad ruttplanerare.

Rymligt bagage med goda lastmöjligheter.

Den kommande produktionsbilen baserad på Volkswagen ID. 2all kommer att byggas i Spanien.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.