VW-koncernen har driftsatt 15 000 snabbladdare världen över – fler på gång

Volkswagen-koncernen har idag genom partners driftsatt 15 000 ultrasnabbladdare världen över. Därmed har koncernen driftsatt en tredjedel av de laddare som man planerar att driftsätta till 2025. Något man tillkännagav på Power Day för två år sedan.

Koncernen har som mål att bli den ”första internationella biltillverkaren med ett globalt nätverk med ultrasnabbladdare för alla elbilsanvändare”. Planen framåt är att fortsätta utrullningen.

Målet är att nå 10 000 snabbladdningspunkter i Europa innan slutet på det här året. Dessutom ska det finnas totalt 25 000 snabbladdare fördelade i USA och Kina. I Europa har utbyggnaden i huvudsak skett genom Ionity, där koncernens bilmärken Audi, Volkswagen och Porsche är delägare.

Dessutom har man ytterligare planer på att installera snabbladdare genom ett gemensamt bolag med italienska energibolaget Enel X Way i Italien och med spanska energibolaget Iberdrola i Spanien.

Utöver det har Volkswagen också nyligen ingått ett samarbeta med BP. De två bolagen ska tillsammans installera 8000 snabbladdare över hela Europa till slutet på 2024.

– Vårt mål är att göra eldriven mobilitet tillgänglig för alla. De framgångar vi har uppnått med våra starka partners sänder det tydliga budskapet att vi har rätt strategi. Tillsammans kan vi skapa hållbar och tillgänglig mobilitet för framtiden, säger Elke Temme, SVP Charging & Energy.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.