Nissan Max-Out EV är ett tidigt koncept på en eldriven cabriolet

Under februari kommer Nissan genom utställningen ”Nissan Futures” visa upp hur man kommer forma framtiden inom hållbar mobilitet och design. Bland annat visar man upp ett koncept på en eldriven sportbil.

Konceptet har vi tidigare fått se i digital form, men nu visar alltså Nissan upp det i fysisk form för första gången. Nissan Max-Out EV är en cabriolet med två sitplatser. Tanken är att illustrera en ”känsla av öppenhet” samtidigt som ”den erbjuder en förbättrad, dynamisk körupplevelse”.

Nissan talar inget som prestanda, eller andra specifika kring vilken teknisk drivlina som kan tänkas sitta i den eldrivna sportbilen.

Däremot kommer Nissan i samband med utställning där man ska visa upp konceptet också föra samtal kring kommande tekniker. Två områden som kommer beröra är Vehicle-to-Everything (V2X) och batteriåteranvändning.

Med det vill Nissan visa hur man har förberett sig för olika utmaningar och möjligheter med skiftet till elbilar. Kanske kan vi förvänta oss en del spännande nyheter från Nissan framöver?

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.