Volvo ska locka tech-proffs till Stockholm för Volvo EX90

Nu har Volvo Cars slagit upp portarna sin nya tech hub i centrala Stockholm. Hit ska Volvo locka hundratals talanger som ska arbeta med fokus på mjukvara till elbilar och onlineförsäljning av elbilar.

Stockholm är en global tech-scen och Volvo hoppas kunna locka till sig talanger från hela världen genom öppnandet av det nya kontoret.

– För att öka takten i vår omställning håller vi just nu på att rekrytera hundratals talanger inom områden som mjukvaruteknik, datavetenskap och analys, produkthantering, onlineförsäljning och utveckling inom användarupplevelse, säger Björn Annwall, Chief Commercial Officer och vice vd.

Volvo har fokus på en framtid där märkets bilar är elektriska, säljs online och drivs av avancerade core computing-system. Elbilarna ska också bli bättre med tiden, genom kontinuerliga over the air-uppdateringar.

Bilindustrin genomgår just nu en snabb förändring, skriver Volvo i ett pressmeddelande. Den nya generationens elbilar, där den nyligen lanserade Volvo EX90 ingår, kommer alla vara definierade av mjukvara.

Som ett modern tech-bolag är lokalerna särskilt utformade med medarbetarnas välmående och hälsa i fokus. Här finns bland annat två rum för rekreationssyfte skapat. Rummen hämtar inspiration från ett japanskt koncept signerat Shinrin Yoku. Här möts de anställda av en fängslande upplevelse i form av film, ljud och ljus – enbart skapade och utformade för att minska stressnivåerna.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.