VW-chefen lägger fram ny mjukvarustrategi för elbilar i veckan

I förra veckan berättade Volkswagen mer om vidareutvecklingen av sin elbilsplattform MEB. På tur står nämligen den lite vassare MEB+ med bland annat snabbare laddning och längre räckvidd.

En av de första modellerna som kommer bygga på den förbättrade plattformen är en helt ny kompakt suv. Volkswagen ligger absolut inte på latsidan. Bland utmaningarna som biltillverkaren behöver ta hand om finns också utvecklingen av mjukvaran i elbilarna.

Strategin som den förra VD:n Herbert Diess uppges vara en av orsakerna som ledde till att han fick lämna posten som VD tidigare i år. På torsdag komma den nya VD:n Oliver Blume att presentera en ny mjukvarustrategi för styrelsen.

Det skrev tyska tidningen Handelsblatt i fredags. Strategin ska vara långsiktig och beskriver hur Volkswagen ska bygga vidare på sin befintliga mjukvara och lyckas hålla den konkurrenskraftig genom hela årtiondet.

Investeringen ska kosta närmare 1 miljard euro, rapporterade Handelsblatt.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.