Volvo ska ge batterier från elbilar ett andra liv – investerar i energilagring

Volvo Energy investerar i brittiska Connected Energy som är specialister på energilagring i batterier. Den totala investeringen uppgår till 50 miljoner kronor för 10 procent i bolaget.

Syftet med investeringen är att minimera miljöpåverkan från de batterier som har använts i elfordon inom Volvokoncernen. Det genom att återanvända dem i Connected Energys produkter som på så vis ger batterierna ett andra liv.

– Det finns en hel del outnyttjad potential i användning av batterier i ett andra liv. Denna framåtriktade investering syftar till att bistå uppskalningen av energilagringssystem byggda med återanvända batterier. Genom att återanvända batterierna får vi ut det fulla värdet av dem ur ett klimat-, miljö- och affärsperspektiv, säger Joachim Rosenberg, vd för Volvo Energy

– Vi är oerhört nöjda med att få välkomna vår nya investerare Volvo Energy ombord, och ser fram emot att skapa en väg för att öka hållbarheten för både elfordon och nätansluten energilagring, säger Matthew Lumsden, vd för Connected Energy.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.