Volvo-chefen: ”Vår orderingång på elbilar är fortsatt stark”

Volvo Cars VD Jim Rowan räknar med att 2023 blir ett bra försäljningsår. Försäljningen kommer öka med mellan 10 till 20 procent i år, jämfört med förra året. En framgång är märkets växande efterfrågan på elbilar. Att Volvo känner av en minskad efterfrågan på elbilar, är inget som VD:n vill kännas vid. Det trots högre räntor och inflation som skulle kunna tala för motsatsen.

– Vi ser inga avbokningar eller någon nedgång i orderingången på våra bilar. Jag tror att det delvis beror på att vi är i premiumsektorn och kunderna där påverkas mindre av ekonomisk motgång än en volymmarknadsköparen, förklarar Jim Rowan i en intervju med Automotive News Europe.

Det gäller också märkets elbilar. Orderingången både för Volvos nuvarande elbilsmodeller och den kommande bilen Volvo EX30 är stark, berättar Jim i intervjun som säger att upplevelsen med att köra en bil med en elektrisk drivlina lockar.

– Eftersom våra kunder tenderar att vara lite mer välbärgade och ofta har sina egna hem kan de ladda där och bry sig mindre om den övergripande laddinfrastrukturen, fortsätter Jim. Enligt Jim har också många av Volvos kunder minst två bilar i hushållet. Det är då vanligt att man väljer att byta ut en av bilarna i hushållet till en elbil.

– Vår orderingång på elbilar är fortsatt stark, kanske delvis för att EX30 tar oss in i ett nytt segment. Så vid det här laget känns det som att vi är på rätt kurs och i någorlunda bra form, avslutar Jim.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.