Så mycket kommer Nios batteribyten kosta i framtiden

Elbilstillverkaren Nio har fram till årsskiftet sagt att man kommer att erbjuda kostnadsfria batteribyten vid sina Power Swap-stationer för sina kunder. Det väljer nu Nio att förlänga till den 1 april 2024. Därefter kommer Nio införa en ny prismodell som man nu presenterar.

Prismodellen består av två delar. Dels en avgift för batteribytet och en del för strömförbrukningen kopplad till batteriet. Att byta batteriet vid en PowerSwap-station kommer kosta 100 kronor samt 4,30 kronor per kWh.

Den fastna kostnaden på 100 kronor kan betalas med en kupong. Nio-kunder som prenumerar på sin bil genom Nio Subscription och de som äger sin Nio med batterihyra kommer att få minst två kuponger varje månad.

Dessutom kommer Nio att premiera lojala kunder. De som i obruten följd prenumererat på sin bil i mer än 24 månader kommer att få fyra kuponger per månad.

Som ett prisexempel på ett batteribyte där användaren har förbrukat 55 kWh blir kostnaden för ett batteribyte 336,50 kronor. För den som använder en kupong blir priset 236,50 kronor.

Nios snabbladdare kommer att kosta 4,30 kronor per kWh för Nios kunder, och 4,95 kronor per kWh för övriga elbilister.

– Den här nyheten innebär att Nio-användare i ytterligare tre månader kan byta till ett fräscht och laddat batteri helt kostnadsfritt. Från och med april erbjuder vi en klar och tydlig prismodell till alla som använder våra pålitliga och ultrasnabba laddningslösningar, kommenterar Mattias Lundgren, vd på Nio Sverige.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.