Elbilen Lancia Ypsilon avslöjad av bokstavlig läcka

Igår visade Lancia upp en av de första tydliga teaserbilderna på sin första elbil Lancia Ypsilon. Men nu har de första omaskerade bilderna på bilen bokstavligen läckt ut.

På en bild tagen i franska Montbéliard syns det nämligen hur bärgare lyfter upp en vit småbil ur en kanal. Lokaltidningen rapporterar att räddningstjänsten kallades till platsen med dykare för att leta efter offer. Men inga sådana syntes till.

När bilen kom ur vattnet visade det sig vara en omaskerad prototyp av Lancia Ypsilon. Polisen är förtegen om händelsen, men det misstänkts att bilen stulits från en av Lancias anläggningar. Någon misstänkt gärningsmän är ännu inte funnen.

Lancia Ypsilon kommer ha officiell premiär i februari 2024. Den är en av tre planerade bilar från den italienska biltillverkaren.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.