Volta Trucks tidigarelägger sin lansering i Sverige

Svenska Volta Trucks har utvecklat den eldrivna lastbilen Volta Zero som är speciellt framtagen för transporter i städer. De första lastbilarna rullar redan i Paris.

Nu meddelar Volta Trucks att man också påskyndar den svenska marknadslanseringen. Anledningen är det stora intresset för lastbilen här i Sverige. Målet är nu att ha de första lastbilarna på de svenska vägarna redan under mitten av detta året.

– Sverige har en lång och stolt historia av att tillverka kommersiella fordon och lastbilar av högsta kvalitet. Volta Trucks har lyckats identifierat en intressant bit av den totala marknaden för Medium Duty-segmentet kring just stadstransporter. Volta Zero är designad från grunden som en helelektrisk lastbil med nollutsläpp och är specialgjord för stadstransporter, berättar den svenska grundaren Carl-Magnus Norden.

Zero finns både i ett 16-tons och 18-tonsutförande vilket man menar är särskilt lämpade för transporter i de större städerna som Stockholm, Göteborg och Malmö. Lastbilen är utformad med fokus på säkerhet i stadstrafik. Föraren sitter lågt i kupén med bra uppsikt över medtrafikanterna och fotgängare.

– Vi är för närvarande i dialog med flera stora transportföretag i Sverige och vårt mål är att de ska kunna ta emot fordon ur vår kundtest-flotta under mitten av 2023. De här omfattande testningarna ger kunden möjlighet att utvärdera fordonet i lokala förhållanden, säger bolagets VD Essa El-Saleh.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.