Frankrike vill också ha Tesla-fabrik

Teslas fabrik i Berlin producerar nu fler än 5000 Tesla Model Y i veckan, och målet är att på sikt skala upp till 10 000 enheter i veckan. Fabriken är viktig för både Tesla men också regionen Brandenburg där fabriken ligger.

Tesla har dock större långsiktiga produktionsmål än så och för att klara dessa kommer Tesla förr eller senare behöva bygga fler fabriker i Europa.

Någon som nu pockar på Teslas uppmärksamhet är Frankrikes president Emmanuel Macron. I veckan har han träffat Elon Musk för att sälja in Frankrike som Teslas nästa stora producentland.

– Möte med Elon Musk. Vi pratade om Frankrikes attraktionskraft och de betydande framstegen inom elbilar- och energisektorn. Vi pratade också om digital reglering. Vi har så mycket att göra tillsammans, skriver presidenten på Twitter.

Elon Musk talade senare till den franska pressen:

– Inga tillkännagivande idag men jag är mycket imponerad av president Macron och den franska regeringen och hur välkomnande de är, sa Elon till de väntade pressuppbådet.

Elon Musk har träffat fler presidenter för att diskutera möjliga etableringar av nya Tesla-fabriker. I november träffade Elon bland annat Sydkoreas president och diskuterade möjligheterna till att etablera en större fabrik där.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.