Volkswagen Group ser ljust på framtiden med fortsatta satsningar på elbilar

Volkswagen Group ser ljust på framtiden, och förväntar sig att försäljningen av bilar kommer öka under den kommande perioden genom 2024 och 2025. Med mer än 30 nya lanseringar kommer 2024 att bli ”världens premiärår”. Under 2025 kommer ytterligare 25 nya lanseringar.

Bland höjdpunkterna i samband med gruppens årliga presskonferens nämndes bland annat koncernens nya elbilar baserade på den nya PPE-plattformen. Just elbilarna kommer ha en betydande del i tillväxten, och många av de nya modellerna som lanserats i år är också elbilar. Här namns bland annat Porsche Macan och Audi Q6 e-tron som mycket viktiga modeller samt Volkswagen ID.7.

Volkswagen beskriver hur elektrifieringen fått en betydande fart under det senaste året. Över alla kvartal ökade andelen elbilar i leveranserna successivt och nådde en topp på runt 10 procent under fjärde kvartalet.

– Koncernen är välpositionerad och verkar utifrån en finansiellt stark position. Baserat på det, kommer vi konsekvent driva vår transformation mot elektromobilitet och digitalisering. För att säkerställa att vi förblir hållbart framgångsrika kommer vi under 2024 att fokusera på att öka produktionen av nya modeller, sänka kostnaderna, utnyttja synergier inom koncernen i en högre omfattning och etablera en mer robust regional positionering, också genom att fortsätta växa lönsamt i Nordamerika, kommenterade Arno Antlitz, ekonomichef för Volkswagen Group.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.