Audi Q6 e-tron har premiär 18 mars

Nu är det klart att Audi kommer att visa upp nya Audi Q6 e-tron den 18 mars. Den nya elbilen är något helt nytt från Audi och bygger på elbilsplattformen PPE som är utvecklad tillsammans med Porsche.

Porsche har redan visat upp syskonmodellen Macan som bygger på samma plattform. Genom den lanseringen har vi ju fått en indikation på vad Q6 e-tron potentiellt skulle kunna leverera. På Macan levererar plattformen en motoreffekt på 470 kW (639 hk), en räckvidd runt 600 kilometer och snabbladdning med effekter på upp till 270 kW.

– Överträffa dina förväntningar. Bevittna världspremiären av den helt nya, helelektriska Audi Q6 e-tron den 18 mars 2024, skriver Audi kort.

Jag har tidigare kollat in interiören, och den ser riktigt fin och ombonad ut. Nu ska det bli intressant att se bilen som helhet. Relaterad läsning: Första titt på interiören i Audi Q6 e-tron.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.