BMW i5 Touring i lite extra tuffa kläder

BMW M Performance har lagt vantarna på nya BMW i5 Touring som har premiär nu i maj. Modellen blir lite fräsigare, och får en hel del inslag i form av kolfiber, nya kjolar och kontrastmaterial i mängder.

Kiten kommer att finnas tillgängliga för alla modellvarianter i direkt anslutning till marknadslanseringen. Bland annat lyfter man fram den främre splittern som ska ge ett självsäkert utseende, och förmedla en exklusiv sportighet samtidigt som den förbättrar den dynamiska körpotentialen.

Nya fälgar, i flera olika storlekar samt sidokjolar i fräsigt kolfiber förgyller bilen från sidan. Kompletterande BMW M Performance-dekaler och emblem markerar också att detta är något extra.

Baktill sitter en diffusor som ska framhäver fordonets kraftfullt designade bakdel, det hela kompleteras av en svart högblanka takspoiler och M Performance Carbon-bakfenor. Nej, det är alltså inte avgasrör vi ser där bak.

De fräcka aerodynamiska detaljerna är ”handgjorda till perfektion”, ger en prestandaorienterad downforce och ett slående utseende. Några uppgifter om vad M Performance-skruden kostar framkommer inte.

BMW i5 M60 xDrive Touring har en motoreffekt på 442 kW (601 hk) och en WLTP-räckvidd på 506 km. Instegspriset börjar på 1 275 800 kronor. BMW i5 eDrive40 Touring startar 875 600 kronor.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.