Teslas fabrik i Berlin har fått tillbaka strömmen – Elon Musk planerar besök

Fabrikens produktionschef Andre Thierig har delat med sig av en bild.

Teslas fabrik i Berlin ska i början av veckan ha fått tillbaka strömmen efter brandattacken som slog ut strömförsörjningen i området veckan innan. Attacken var riktad till Tesla men slog samtidigt ut strömmen till närliggande bostäder, företag och sjukhus.

Att strömmen är tillbaka bekräftar det lokala energibolaget med orden: ”Försörjningen återställts”. Även fabrikens produktionschef Andre Thierig berättar nu att ”fabriken lyser som en diamant”.

– Lamporna på. Strömförsörjningen till Gigafactory har återställts. Nu är en, noga övervakad, kontrollerad uppstart i full gång. Det kommer säkert att ta lite tid innan vi har återupptagit produktionen fullt ut, men det viktigaste steget är taget! Strömmen är på, skriver Andre Thierig.

Elon Musk på besök

Enligt tyska medier kommer Elon Musk att besöka Tyskland och fabriken idag. Det finns dock ingen officiell bekräftelse på det snabbt inplanerade besöket, noterar förlaget Table Media, men refererar till insatta i företagets kretsar. Under besöket kommer Elon Musk att träffa arbetsstyrkan men också lokala politiker och beslutsfattare.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.